Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12931
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Скородумова, Ольга Борисівна | - |
dc.contributor.author | Тополь, М.Є. | - |
dc.date.accessioned | 2021-05-19T18:26:38Z | - |
dc.date.available | 2021-05-19T18:26:38Z | - |
dc.date.issued | 2021-04 | - |
dc.identifier.citation | Тополь М.Є. Дослідження впливу типу мінеральної кислоти на одержання золю кремнекислоти з розчинів рідкого скла // Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту: матеріали міжнародної науково-практичної конференції молодих учених. Харків: НУЦЗУ, 2021. С.420. | ru_RU |
dc.identifier.uri | http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12931 | - |
dc.description.abstract | При повільному додаванні оцтової кислоти малими порціями утворюється буферний розчин, який має занадто малу буферну ємність по відношенню до концентрації іонів натрію і швидкого зниження концентрації іонів Н+ з кремнієвої кислоти. Різке додавання великої кількості оцтової кислоти в розчин рідкого скла забезпечує потрібне співвідношення іонів Na+ і Н+ з СН3СООН, тому зміна концентрації іонів водню з кремнієвої кислоти, яка піддається поліконденсації, не впливає на загальну концентрацію іонів Н+, і рН розчину залишається на рівні 5,5-6 - тривалий час. | ru_RU |
dc.language.iso | uk | ru_RU |
dc.publisher | НУЦЗУ | ru_RU |
dc.subject | гелеобразующие системы | ru_RU |
dc.subject | рідке скло | ru_RU |
dc.title | Дослідження впливу типу мінеральної кислоти на одержання золю кремнекислоти з розчинів рідкого скла | ru_RU |
dc.type | Thesis | ru_RU |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Нуцзустуд2021(ТопольСкородумова).pdf | Гель з рідкого скла | 1,14 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.