Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13844
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Трегубов, Д.Г. | - |
dc.contributor.author | Алферов, С.Г. | - |
dc.contributor.author | Гонар, С.Ю. | - |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T08:08:14Z | - |
dc.date.available | 2021-11-26T08:08:14Z | - |
dc.date.issued | 2013 | - |
dc.identifier.citation | Особливості розрахунку температури самоспалахування кетонів // Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції курсантів та студентів. Харків: НУЦЗ України, 2013. - С.475. | ru_RU |
dc.identifier.uri | http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13844 | - |
dc.description.abstract | Температуротривкість молекули кетонів визначається ефектами перерозподілу електронної щільності: оскільки зв’язок С=О знаходиться посередині карбонового ланцюга молекули, то мезомерний ефект розповсюджується у обидва боки до п’ятого атома карбону; індукційний ефект у карбоновому ланцюзі ізомерної будови є більш слабким. Таким чином, молекула отримує підвищену здатність до опору температурному впливу аж до десяти атомів карбону у ланцюзі. tсс різко знижується після десяти атомів карбону у молекулі і слабко залежить від її ізомерної або циклічної будови. Таким чином, дія мезомерного ефекту призводить до зменшення еквівалентної довжини молекули у два рази: lе = mС/2. | ru_RU |
dc.language.iso | uk | ru_RU |
dc.publisher | НУЦЗУ | ru_RU |
dc.subject | виникнення горіння | ru_RU |
dc.subject | самоспалахування | ru_RU |
dc.subject | розрахунок | ru_RU |
dc.title | Особливості розрахунку температури самоспалахування кетонів | ru_RU |
dc.type | Thesis | ru_RU |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ЦЗстуд01_03_2013 (2).pdf | СС кетонів | 339,53 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.