Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/172
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Sofronov, Dmitriy S. | - |
dc.contributor.author | Kudin, Konstantin A. | - |
dc.contributor.author | Voloshko, Alexander Yu. | - |
dc.contributor.author | Kudin, Alexander M. | - |
dc.contributor.author | Shishkin, Oleg V. | - |
dc.date.accessioned | 2017-05-12T15:23:16Z | - |
dc.date.available | 2017-05-12T15:23:16Z | - |
dc.date.issued | 2009 | - |
dc.identifier.citation | Inorganic Materials 45 (2009) 1314-1318 | en_US |
dc.identifier.uri | http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/172 | - |
dc.description.abstract | We analyze the origin of the water desorption peaks in NaI above the temperature stability range of the crystalline hydrate NaI•2H2O. The two water desorption peaks at t ≥180°C are shown to arise from the decomposition of aqua complexes based on hydroxyl groups. Such peaks in the pressure–temperature curve provide an effective and sensitive tool for detecting OH groups in raw materials. After prolonged room-temperature dehydration, no such peaks emerge. The dehydration process can be accelerated by microwave drying | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.subject | desorption peak, NaI:Tl crystal, dehydration, aqua complex | en_US |
dc.title | Origin of the Thermal Desorption Peeks of Gases in NaI above 180°C | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра фізико-математичних дисциплін |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
IM1314.pdf | 226,45 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.