Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18695
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorMishyna, Marina-
dc.contributor.authorBurov, Andrey-
dc.contributor.authorVekshyn, Vitaliy-
dc.contributor.authorGrabovetskaya, Evgeniya-
dc.date.accessioned2023-11-19T10:11:26Z-
dc.date.available2023-11-19T10:11:26Z-
dc.date.issued2020-12-29-
dc.identifier.citationJournal of Education, Health and Sportuk_UA
dc.identifier.issn1429-9623-
dc.identifier.urihttp://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18695-
dc.descriptionThe following increase in nisin concentration does not influencethe growth inhibition. This allows us to conclude that 0,2-0,25 g of nisin is sufficient for effective use as an antimicrobial agent against Staphylococcus aureusand Pseudomonas aeruginosa. A further increase in its concentration, in this case, is not advisable.uk_UA
dc.description.abstractResults of experimental studies of antimicrobial action of gel compositions containing active substance nisin are presented in the article. It is shown that increasing concentration of nisin at constant concentrations of the other components in the mixture inhibits growth of Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa. The optimal concentration of nisin at which the process of pathogens growth inhibition is the most effective was determined in the experiment.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherNicolaus Copernicus University in Toruń, Polanduk_UA
dc.relation.ispartofseries10;12-
dc.subjectnisinuk_UA
dc.subjectcarbopoluk_UA
dc.subjectbacteriocinsuk_UA
dc.subjectantibioticsuk_UA
dc.titleAntibacterial effect of nisin in vitrouk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кафедра прикладної механіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
admin,+33710.pdfResults of experimental studies of antimicrobial action of gel compositions containing active substance nisin are presented in the article.491,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.