Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20049
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТрегубов, Д.Г.-
dc.contributor.authorСлепужніков Є.Д.-
dc.date.accessioned2024-04-28T12:26:13Z-
dc.date.available2024-04-28T12:26:13Z-
dc.date.issued2024-04-
dc.identifier.citationТрегубов Д.Г., Слепужніков Є.Д. Поглинання іонізуючого проникного випромінювання дисперсними матеріалами рослинного походження //Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій:Матеріали ХV Міжнародної науково-практичної конференції – Черкаси: ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗ України, 2024. С. 202-203.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20049-
dc.description.abstractПобудовано графіки половинного ослаблення γ-променів від густини матеріалу: h0,5=k14,239ρ^(-0,984), см, де k – для γ-квантів 1 МеВ – k=1, для 5 МеВ – k =1,55. Для збіжжя з більшою насипною щільністю 0,84 г/см3 h0,5 для γ-променів становить 20 см, тоді 10 періодів ослаблення – 2 м збіжжя, що визначає мінімальний розмір ємності, яка опромінюється. Розташування γ-джерел має забезпечити дози 3–9 кГр. Зменшити кількість γ-джерел можна шляхом розташування внутрішніх ліфтових систем з круговим опроміненням. Відстань між джерелами має бути не більше 1,2 м, до зовнішньої стінки – 2 м. Можна обробляти збіжжя під час його засипання у силос з направленням γ-променів на насипну поверхню.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЧІПБ НУЦЗ Україниuk_UA
dc.subjectрослинні матеріалиuk_UA
dc.subjectпроникне випромінюванняuk_UA
dc.subjectглибина ослабленняuk_UA
dc.subjectшарuk_UA
dc.titleПоглинання іонізуючого проникного випромінювання дисперсними матеріалами рослинного походженняuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЧеркасиТези2024.pdfОслаблення проникного випромінювання748,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.