Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20544
Назва: КОНЦЕПЦІЯ АЛГОРИТМУ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ФАХІВЦІВ-ПІРОТЕХНІКІВ ДСНС УКРАЇНИ
Автори: Платонов, Владислав Максимович
Дата публікації: 31-тра-2024
Видавництво: Національна академія Національної гвардії України
Бібліографічний опис: Платонов В. М. Концепція алгоритму психологічної підтримки фахівців-піротехніків ДСНС України. Соціально-психологічне забезпечення діяльності сил безпеки та оборони України : V Всеукр. науково-практ. конф., м. Харків, 31 трав. 2024 р. Харків, 2024. С. 84–87.
Короткий огляд (реферат): Проблема підтримки оптимального психологічного та фізичного стану фахівців екстремальних професій залишається актуальною до сьогоднішнього дня. Не є винятком і діяльність піротехніків Державної служби України з надзвичайних ситуацій (далі – ДСНС). З тривалим продовженням війни в Україні кількість замінованих територій значно зростає, а сапери різних відомчих служб не в змозі охопити та розмінувати значну частину цих територій одночасно. Тому основна частина робіт з гуманітарного розмінування лягає на піротехніків ДСНС. У наших попередніх дослідженнях вже зазначалося, що зі збільшенням обсягів робіт з розмінування зростає кількість навантажень і стресових ситуацій, що, у свою чергу, призводить до швидшого настання стану перевтоми та монотонії. Визначені психічні стани та прояви негативно впливають на ефективність і якість подальшої роботи. Тому вирішення питання негативного впливу стрес-факторів і переживання негативних психологічних станів стає нагальною проблемою для фахівців, які проводять заходи психологічного супроводу піротехніків ДСНС України.
Опис: У збірнику представлено наукові доповіді та повідомлення, в яких узагальнено досвід здійснення соціально-психологічного забезпечення професійної діяльності сил безпеки та оборони України. Публікується за матеріалами V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Соціально-психологічне забезпечення діяльності сил безпеки та оборони України», проведення якої організовано Національною академією Національної гвардії України (31 травня 2024 року). Матеріали конференції будуть корисними науковцям, викладачам вищих навчальних закладів, психологам-практикам, керівникам і працівникам силових структур. Доповіді відтворені безпосередньо з авторських оригіналів з незначними коректорськими правками. За достовірність представлених матеріалів відповідальність несуть автори.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/20544
Розташовується у зібраннях:Науково-дослідний центр

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Платонов_Tezy_soc_psyh_zabezpechennya_2024.pdf998,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.