Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/21717
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТрегубов, Д.Г.-
dc.contributor.authorТарахно, О.В.-
dc.date.accessioned2024-11-03T10:05:17Z-
dc.date.available2024-11-03T10:05:17Z-
dc.date.issued2013-12-
dc.identifier.citationД.Г. Трегубов, О.В. Тарахно. Температурна точка флегматизації негорючим компонентом розчину. Об’єднання теорії та практики – запорука підвищення боєздатності оператив- но-рятувальних підрозділів: збірник тез Всеукраїнської науково-практичної конфе- ренції. – Х.: НУЦЗУ, 2013. – С. 305-307.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/21717-
dc.description.abstractНад водою без домішок за температури 70 оС, концентрація насиченої пари становить 30,7 %, 75 оС – 37,8 %, 80 оС – 46,4 % [4], що охоплює діапазон флегматизуючого значення концентрації пари води для відомих органічних рідин. Так, флегматизуюча концентрація пари води становить: для ацетону – 39,7 %, метанолу – 38,7 %, оцтової кислоти – 31,7 %, етанолу – 36,0 %. Відповідно температурна точка флегматизації повинна становити для ацетону 78,8 оС, метанолу – 76,8 оС, оцтової кислоти – 80 оС, етанолу – 71,4 оС. За довідниковими даними [3], якщо екстраполювати значення ТМПП для розбавлених розчинів, орієнтовна температурна точка флегматизації становить для ацетону 59оС, метанолу – 80 оС, оцтової кислоти – 83 оС, етанолу – 75 оС.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНУЦЗ Україниuk_UA
dc.subjectгорюча рідинаuk_UA
dc.subjectводний розчинuk_UA
dc.subjectсамофлегматизаціяuk_UA
dc.subjectнегорючістьuk_UA
dc.subjectтемператураuk_UA
dc.subjectконцентрація париuk_UA
dc.titleТемпературна точка флегматизації негорючим компонентом розчинуuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
конфОРС-21_03_2013 (ТрегубовНГ-пара).pdfНегорючість водних розчинів311,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.