Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/7075
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТрегубов, Д.Г.-
dc.contributor.authorОржиховский, Д.С.-
dc.contributor.authorЖерноклев, Константин Владиславович-
dc.contributor.authorТарахно О.В.ru_RU
dc.date.accessioned2018-06-15T09:52:10Z-
dc.date.available2018-06-15T09:52:10Z-
dc.date.issued2018-01-
dc.identifier.citationПатент 116026 Україна, МПК8 G 01 N 3/00, МПК8 G 01 N 25/20. Спосіб термомеханохімічної оцінки якості коксу / Трегубов Д.Г., Тарахно О.В., Жернокльов К.В., Оржиховський Д.С.; заявник та патентовласник НУЦЗУ а 2016 01225; заявл. 12.02.2016 ; опубл. 25.01.2018, Бюл. №2.ru_RU
dc.identifier.urihttp://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/7075-
dc.description.abstract1. Спосіб термомеханохімічної оцінки якості коксу полягає у тому, що кокси фракції 6-10 мм випробують у повітряному середовищі в умо-вах електроконтактного нагріву шляхом витримування в ізотермічних умовах в обертовому барабані протягом 40 хв. зі швидкістю обертання 30 об.•хв.-1 та реєстрацією термомеханічної міцності коксу; спосіб, що за-являється, відрізняється тим, що випробування проводять за температури 670 оС у цільностінному барабані та реєструють теплоту хімічної реакції методом компенсації електричної потужності й зміну об’єму проби, за якими визначають відносну реакційну здатність коксу, механічну міц-ність та опір стиранню в умовах підвищених температур. 2. Спосіб по п.І відрізняється тим, що інтенсивність подачі повітря 6 л•хв.-1 є близькою до стехіометричної для проведення реакції по пове-рхні речовини проби, яку відбирають за об’ємом як 76 % від об’єму ба-рабану. 3. Спосіб по п.І відрізняється тим, що додатковим показником реа-кційної здатності є час нагріву проби коксу до температури 670 оС за по-стійної потужності нагріву, а додатковим показником міцності коксу є відносний об’єм проби після досліду, що дозволяє розрізнити кокси з однаковими іншими показниками аналізу.ru_RU
dc.language.isoukru_RU
dc.publisherВАКru_RU
dc.subjectфізико-хімічні властивостіru_RU
dc.subjectкоксru_RU
dc.subjectвипробуванняru_RU
dc.subjectспосібru_RU
dc.subjectтермомеханічні властивостіru_RU
dc.subjectпатентru_RU
dc.titleСпосіб термомеханохімічної оцінки якості коксуru_RU
dc.typeArticleru_RU
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
combinepdf.pdfТермомеханичні властивості коксу1,52 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
published_description.pdf362,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.