Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/10122
Назва: Використання інформаційних технологій для підвищення стану підготовки сил цивільного захисту в запобіганні пожеж
Автори: Дурєєв, Вячеслав Олександрович
Ключові слова: ППКП, модель
Дата публікації: 2019
Видавництво: Розвиток цивільного захисту в сучасних безпекових умовах: Матеріали 21 Всеукраїнської науково-практичної конференції – Київ: Міжнародний виставковий центр, 2019.
Бібліографічний опис: Розвиток цивільного захисту в сучасних безпекових умовах: Матеріали 21 Всеукраїнської науково-практичної конференції – Київ: Міжнародний виставковий центр, 2019.
Короткий огляд (реферат): Реалізація інформаційних технологій в наукових розробках, якими оснащуються підрозділи ДСНС показує, що кожен об'єкт, який обладнаний автоматичними системами протипожежного захисту (АСППЗ), є захищеним від пожеж або їх наслідків тоді, якщо такі системи правильно експлуатуються. Однією з ключових складових АСППЗ є система протипожежної сигналізації (АСППС), до складу якої входять прилади прийомні контрольні пожежні (ППКП), пожежні сповіщувачі (СП) і шлейфи, що їх з'єднують. Вибір цих складових, їх параметрів роботи і особливостей експлуатації, визначає надійність і швидкодію АСППЗ в цілому.
Опис: Вважається, що ППКП є найбільш складною і коштовною складовою АСППС, а на вивчення його режимів роботи, рівнів доступу та експлуатації відводиться чимало часу. У той же час, різноманітність зразків ППКП, представлених на ринку, створює складності при виборі найбільш підходящого приладу для конкретного об'єкта. А відмінність підходів виробників протипожежного обладнання в реалізації стандартних параметрів ППКП, створює додаткові труднощі в їх вивченні. Пропонується, що з метою підвищення рівня цивільного захисту в сучасних безпекових умовах, у якості втілення інформаційних технологій буде покращення якості підготовки технічного персоналу, випускників спеціалізованих учбових закладів, при вивченні параметрів і можливостей ППКП. Для досягнення поставленої мети, розроблено електрону модель (ЄМ) ППКП. Для побудови ЄМ ППКП були виділені і виконані приватні завдання: виконаний аналіз міжнародних патентів і існуючих ЄМ; створена ЄМ, що дозволяє моделювати експлуатацію ППКП; розроблена методика застосування ЄМ, яка дає можливість: вивчити технічні характеристики ППКП; вивчити особливості експлуатації ППКП в 4 режимах роботи; вивчити особливості експлуатації ППКП в 3 рівнях доступу; виконати контроль якості навчання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/10122
Розташовується у зібраннях:Кафедра автоматичних систем безпеки і інформаційних технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
81тезисы 2019 Киев.doc618 kBMicrosoft WordПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.