Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/10193
Назва: Тілесні відчуття як показник емоційного стану
Автори: Скориніна-Погребна, Ольга Володимирівна
Ключові слова: ТІЛЕСНІ ВІДЧУТТЯ
ПОКАЗНИК ЕМОЦІЙНОГО СТАНУ ОСОБИСТОСТІ
Дата публікації: гру-2019
Видавництво: Харків : ТОВ "Рейтинг" , 2019.
Бібліографічний опис: МАТЕРІАЛИ Міжнародної міждисциплінарної науково- практичної конференції «Сучасні психологічні тенденції підтримки та відновлення психічного здоров’я особистості: теорія та практика»
Короткий огляд (реферат): Сучасна соціально-політична ситуація в Україні сформувала тенденції порушень в психоемоційному стані громадян. Найбільш складними є такі, які пов’язані з незадоволеною потребою в безпеці, що стрімко розвиває симптоматику тривожних порушень. Основними факторами, які це провокують є спостереження серйозної агресії, погрози життя близькій людині, погроза власному життю. Зміни в психіці людини є стійкими та ведуть до розвитку симптоматичної тріади: повторення нав’язливих спогадів та думок щодо травмуючи подій, нейровегетативної гіперактивності та уникання особистісних контактів. Це породжує негативні фізичні стани, які викликають емоційні напруження та загальну незадоволеність життям. На когнітивно-поведінковому рівні спостерігається відмова сприйняття реальності, підвищена агресивність та ритуальність мислення. Як наслідок складеної ситуації виявляються психосоматичні порушення, пов’язані із шлунково-кишковими, неврозоологічними, вегетативними та серцево-судинними розладами, порушення сна та режиму життя.
Опис: Сучасна соціально-політична ситуація в Україні сформувала тенденції порушень в психоемоційному стані громадян. Найбільш складними є такі, які пов’язані з незадоволеною потребою в безпеці, що стрімко розвиває симптоматику тривожних порушень. Основними факторами, які це провокують є спостереження серйозної агресії, погрози життя близькій людині, погроза власному життю. Зміни в психіці людини є стійкими та ведуть до розвитку симптоматичної тріади: повторення нав’язливих спогадів та думок щодо травмуючи подій, нейровегетативної гіперактивності та уникання особистісних контактів. Це породжує негативні фізичні стани, які викликають емоційні напруження та загальну незадоволеність життям. На когнітивно-поведінковому рівні спостерігається відмова сприйняття реальності, підвищена агресивність та ритуальність мислення. Як наслідок складеної ситуації виявляються психосоматичні порушення, пов’язані із шлунково-кишковими, неврозоологічними, вегетативними та серцево-судинними розладами, порушення сна та режиму життя.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/10193
Розташовується у зібраннях:Кафедра психології діяльності в особливих умовах



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.