Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/10390
Назва: Експериментальне дослідження установки пожежогасіння дрібнорозпиленими струменями
Автори: Остапов, Костянтин Михайлович
Сировий, Володимир Васильович
Сенчихін, Юрій Миколайович
Аветісян, Вадим Георгійович
Ключові слова: гелеутворюючі склади,
модельне вогнище
подовжений ствол, установка гасіння,
дрібнорозпилений струмінь
Дата публікації: гру-2019
Видавництво: Проблемы пожарной безопасности
Бібліографічний опис: НУГЗУ
Серія/номер: Вып. 46.;
Короткий огляд (реферат): Запропоновано установку гасіння гелеутворюючими складами з подовженим стволом колінчастого типу для гасіння пожеж в багатоповерхових будівлях. Проведені експериментальні дослідження щодо встановлення параметрів її роботи. Визначено основні параметри, що дозволяють ефективно здійснювати гасіння гелеутворюючими складами, раціональні значення діаметра крапель та інтенсивність розпилення. Застосування розробленої установки дозволяє зменшити втрати гелеутворюючих складів в 1,5 рази в порівняні з існуючими засобами гасіння гелеутворюючими складами та в 3,5 рази в порівняні з гасінням водою.
Опис: Запропоновано установку гасіння гелеутворюючими складами з подовженим стволом колінчастого типу для гасіння пожеж в багатоповерхових будівлях. Проведені експериментальні дослідження щодо встановлення параметрів її роботи. Визначено основні параметри, що дозволяють ефективно здійснювати гасіння гелеутворюючими складами, раціональні значення діаметра крапель та інтенсивність розпилення. Застосування розробленої установки дозволяє зменшити втрати гелеутворюючих складів в 1,5 рази в порівняні з існуючими засобами гасіння гелеутворюючими складами та в 3,5 рази в порівняні з гасінням водою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/10390
Розташовується у зібраннях:Пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Остапов.pdf823,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.