Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/10933
Назва: Використання методу проектів під час викладання дисциплін професійного спрямування у галузі знань "Цивільна безпека"
Автори: Трегубов, Д.Г.
Ключові слова: педагогічні методики
освітній кластер
метод проектів
Дата публікації: 2020
Видавництво: ЛДУБЖД
Бібліографічний опис: Трегубов Д,Г. Використання методу проектів під час викладання дисциплін професійного спрямування у галузі знань "Цивільна безпека" // Конкурс "Створюємо і розвиваємось разом". Науково-практичний семінар: " Досвід і новації в підходах до мотивації курсантського та науково-педагогічного складу у забезпеченні високого рівня оволодіння здобувачами вищої освіти знаннями, уміннями та практичними навичками",.Номінація "Освітня діяльність". 2020. С. 3-7.
Короткий огляд (реферат): Продуктивність освітнього процесу пов'язана з наявністю в нього творчого характеру, що забезпечує створення у взаємостосунках між педагогом та студентом спільності цілей та формує здатність до саморегуляції індивідуальної діяльності. З відомих методів навчання забезпечити інтеграцію знань, вмінь та навичок у цілісне змістовне поле може "метод проектів". Метод проектів широко використовується у педагогічній практиці, як стимулюючий спосіб підвищення загального рівня знань школярів, студентів вищої школи та в умовах позашкільного навчання. Стимулювання, при цьому, схоже на ефекти, що застосовуються в ігрових методах навчання: занурення у середовище взаємопов’язаної діяльності. Прагматичною компонентою ідеї методу є потрібність та застосовність результату [2]. Цінність методу полягає у створенні умов для закріплення набутих знань, вмінь та навичок. Під час здійснення методу проектів виникає необхідність використання міжтематичнихта міжпредметних зв’язків, що допомагає інтеріоризації набутих знань та створює імітацію їх практичного застосування на відміну від навчання за послідовною програмою. Такий підхід дозволяє сформувати цілісне системне знання. Але головною перевагою методу проектів можна назвати більш глибоку профільну (професійну) орієнтацію в навчальному процесі. Недоліком методу проектів є можливе випередження та пропуск деяких понять у межах даного проекту. Тому пропонуємо одночасне використання методу проектів як додаткового та закріплюючого до програмного навчання. Недоліком методу проектів є можливе випередження та пропуск деяких понять у межах даного проекту. Тому пропонуємо одночасне використання методу проектів як додаткового та закріплюючого до програмного навчання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/10933
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
konkurs1_idey Трегубов2020.pdfМетод проектів. Освіта за напрямком "Цивільний захист"316,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.