Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/11561
Title: Підвищення рівня пожежної безпеки технологічного процесу фарбування деталей шляхом застосування поверхнево-активних речовин
Authors: Миргород, Оксана Володимирівна
Сухар, О.Ю.
Issue Date: 2012
Publisher: Матеріали Міжвузівської науково-практичної конференції "Наглядова діяльність у сфері пожежної та техногенної безпеки"
Citation: Харків: НУЦЗУ
Series/Report no.: 2012. – 173 с.;С. 151-154
Abstract: В роботі визначені способи знежирення металів і основні шляхи зниження їх пожежної небезпеки. Було встановлено, що найбільш прогресивним і безпечним є вживання водних миючих засобів. Водяні миючі розчини є нетоксичні, не горять, вигідні в економічних відносинах. При їх вживанні не виникає питання утилізації відпрацьованих розчинів, оскільки вони здатні утилізуватися шляхом біологічного розкладання. Були приведені основні види пожежобезпечних миючих складів. Виходячи з умов проведення технологічного процесу на підприємстві – спрощеної схеми знежирення з вживанням як основного компоненту– гексану, було визначено, що найбільш доцільним є проведення наукових досліджень по розробці емульсивних миючих складів, стабілізованих ПАР.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/11561
Appears in Collections:Кафедра пожежної профілактики в населених пунктах

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Миргород Сухар.pdf1,19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.