Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/11817
Назва: Щодо прогнозування надзвичайних ситуацій, викликаних пожежами радіоактивно-забруднених лісових масивів
Автори: Тарадуда, Дмитро Віталійович
Ключові слова: надзвичайна ситуація
радіоактивне забруднення
прогнозування пожеж
лісовий масив
Дата публікації: 30-жов-2020
Видавництво: Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України
Бібліографічний опис: Матеріали X Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю "Надзвичайні ситуації: безпека та захист"
Короткий огляд (реферат): Україна є ядерною державою, на території якої розташовано п'ять атомних електростанцій з п'ятнадцятьма діючими ядерними реакторами. Аварії на атомних електростанціях, як правило, супроводжуються викидом в атмосферу радіоактивних речовин і аерозолів, які здатні поширюватися на великі території і вражати все живе на своєму шляху. Надзвичайні ситуації спровоковані пожежами в радіоактивно- забруднених лісових масивах, крім всіх основних негативних чинників пожеж в лісовому масиві, супроводжується викидом в атмосферу радіоактивних продуктів горіння, які конвективними тепловими потоками піднімаються на значну висоту, а потім розносяться в атмосфері вітром. Вражаючі фактори для населення і територій в цьому випадку аналогічні дії радіоактивного забруднення при ядерних і радіаційних аваріях. Масштаби таких надзвичайних ситуацій ми нещодавно (у квітні-травні) могли спостерігати у лісах Чорнобильської зони. У зв'язку з вище наведеним, виникає актуальна на сьогоднішній день наукова проблема – низька ефективність системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій, викликаних пожежами в радіоактивно-забруднених лісових масивах України.
Опис: Тарадуда Д. В. Щодо прогнозування надзвичайних ситуацій, викликаних пожежами радіоактивно-забруднених лісових масивів / Д.В. Тарадуда / Надзвичайні ситуації: безпека та захист. Матеріали X Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, Черкаси 2020, – С. 94-96.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/11817
Розташовується у зібраннях:Кафедра організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.