Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12161
Title: Особливості самоактуалізаційних тенденцій кандидатів на службу в підрозділи ДСНС України
Authors: Афанасьєва, Наталя
Конончук, Юлія
Keywords: Самоактуалізація
професійна діяльність
Issue Date: 2020
Publisher: SPC “Sci-conf.com.ua”, Lviv, Ukraine. 2020
Abstract: Самоактуалізація у професійній діяльності має велике значення тому, що сприяє розкриттю особистісного потенціалу фахівця. Вона є результатом коректного професійного самовизначення, показником професійної ідентичності та важливою складовою професійного розвитку.
Description: Самоактуалізація у професійній діяльності має велике значення тому, що сприяє розкриттю особистісного потенціалу фахівця. Вона є результатом коректного професійного самовизначення, показником професійної ідентичності та важливою складовою професійного розвитку. У вітчизняній психології це питання розглядалося такими вченими, як: Г. О. Балл, З. Г. Кісарчук, С. Д. Максименко, В. О. Моляко, В. О. Татенко, О. М. Ткаченко та іншими. Ними було визначено, що самоактуалізація у професіогенезі призводить до глибинних змін особистості фахівця, формує його професійну та особистісну зрілість. Професійна діяльність рятувальників здійснюється в особливих та екстремальних умовах, поєднана з ризиком для здоров’я й життя, що висуває високі вимоги до особистісних якостей фахівців, рівня професіоналізму, здатності адаптуватися й адекватно реагувати на обставини, що швидко змінюються, а також повною мірою розкривати потенційні можливості людини. Мета роботи. Визначення особливостей самоактуалізаційних тенденцій кандидатів на службу в підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12161
Appears in Collections:Кафедра психології діяльності в особливих умовах

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Афанасьєва_Тези.pdfСамоактуалізація у професійній діяльності має велике значення тому, що сприяє розкриттю особистісного потенціалу фахівця. Вона є результатом коректного професійного самовизначення, показником професійної ідентичності та важливою складовою професійного розвитку. У вітчизняній психології це питання розглядалося такими вченими, як: Г. О. Балл, З. Г. Кісарчук, С. Д. Максименко, В. О. Моляко, В. О. Татенко, О. М. Ткаченко та іншими. Ними було визначено, що самоактуалізація у професіогенезі призводить до глибинних змін особистості фахівця, формує його професійну та особистісну зрілість. Професійна діяльність рятувальників здійснюється в особливих та екстремальних умовах, поєднана з ризиком для здоров’я й життя, що висуває високі вимоги до особистісних якостей фахівців, рівня професіоналізму, здатності адаптуватися й адекватно реагувати на обставини, що швидко змінюються, а також повною мірою розкривати потенційні можливості людини. Мета роботи. Визначення особливостей самоактуалізаційних тенденцій кандидатів на службу в підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).418,61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.