Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12297
Назва: Аналіз факторів небезпеки та ризиків виникнення надзвичайних ситуацій на території Харківської області
Автори: Іванець, Г.В.
Горєлишев, С.А.
Іванець, M.Г.
Баулін, Д.С.
Ключові слова: Надзвичайна ситуація, фактори небезпеки, метод оцінки небезпеки для території і населення регіону.
Дата публікації: 2020
Видавництво: Національна академія Державної прикордонної служби України, м. Хмельницький
Бібліографічний опис: Збірник наукових праць Національної академії Державної прикордонної служби України. – Хмельницький: НАДПС України, 2020. – № 1(82). – С.87-105.
Серія/номер: Військові та технічні науки;
Короткий огляд (реферат): Попередження надзвичайних ситуацій – це сукупність заходів законотворчого, економічного, адміністративного, технічного та іншого характеру, спрямованих на виявлення та вивчення причин виникнення надзвичайних ситуацій, прогнозування їх розвитку, розробку і реалізацію заходів, які забезпечують їх усунення або нейтралізацію. У відповідності з даним визначенням вирішення проблеми покращення параметрів процесів попередження надзвичайних ситуацій різного характеру в реальних умовах ґрунтується на аналізі стану та особливостей загроз небезпек техногенного, природного та соціального характеру в регіонах держави на основі статистичних даних моніторингу з метою їх недопущення або ліквідації можливих наслідків. В роботі проведено дослідження факторів небезпеки для території та населення Харківської області, ризиків надзвичайних ситуацій на території регіону, розроблено метод та запропоновано критерії оцінки небезпеки для території та населення регіону. Корисність і доцільність досліджень обумовлена тим, що такий аналіз є підставою для обґрунтування організаційно-технічних заходів щодо попередження та адекватного реагування на надзвичайні ситуації в регіоні з врахуванням потенційних небезпек на цій території.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12297
Розташовується у зібраннях:Кафедра піротехнічної та спеціальної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Аналiз_факторiв_небезпеки_та_ризикiв_виникнення_НС.pdf552,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.