Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/1245
Назва: Геронтопсихологія. Підручник
Автори: Ушакова, Ірина Михайлівна
Ключові слова: геронтопсихологія
вік
старіння
старість
мудрість
геронтологічні пансіонати
хоспіси
евтаназія
танатологія
Дата публікації: 2014
Видавництво: НУЦЗУ, ХНАДУ
Бібліографічний опис: Геронтопсихологія: підручник / І.М. Ушакова. – Х.: НУЦЗУ, ХНАДУ, 2014. – 236 с
Короткий огляд (реферат): Дане навчальне видання містить аналіз закономірностей онтогенезу психіки, психічних особливостей людини на пізніх вікових етапах розвитку та специфіки психологічної роботи з людьми, які переживають пізню дорослість. У підручнику розглянуто, спираючись на теоретичні концепції провідних вітчизняних та зарубіжних вчених, загальні положення геронтопсихології, історію її розвитку та місце у структурі геронтології, основні проблеми когнітивного, емоційного та особистісного розвитку у пізньому віці, проблеми здоров'я і танатологію у старості, покращення якості життя у пізні вікові періоди, а також питання психологічної допомоги людям похилого віку. Підручник допоможе зорієнтуватись у широкому колі психологічної лі-тератури, розширить інформаційне поле читача, допоможе глибше зрозуміти закономірності та динаміку психічного розвитку в онтогенезі, потенціальні можливості людини в період від її виходу на пенсію і до глибокої старості. Для студентів, викладачів і всіх, хто цікавиться проблемами геронтопсихології.
Опис: Дане навчальне видання містить аналіз закономірностей онтогенезу пси-хіки, психічних особливостей людини на пізніх вікових етапах розвитку та специфіки психологічної роботи з людьми, які переживають пізню дорос-лість. У підручнику розглянуто, спираючись на теоретичні концепції провід-них вітчизняних та зарубіжних вчених, загальні положення геронтопсихоло-гії, історію її розвитку та місце у структурі геронтології, основні проблеми когнітивного, емоційного та особистісного розвитку у пізньому віці, пробле-ми здоров'я і танатологію у старості, покращення якості життя у пізні вікові періоди, а також питання психологічної допомоги людям похилого віку. Підручник допоможе зорієнтуватись у широкому колі психологічної лі-тератури, розширить інформаційне поле читача, допоможе глибше зрозуміти закономірності та динаміку психічного розвитку в онтогенезі, потенціальні можливості людини в період від її виходу на пенсію і до глибокої старості. Для студентів, викладачів і всіх, хто цікавиться проблемами геронтопси-хології.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/1245
ISSN: 978-966-303-546-8
Розташовується у зібраннях:Кафедра психології діяльності в особливих умовах

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ушакова. Геронтопсихологія. Підручник.pdf1,9 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.