Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12708
Назва: Коефіцієнт гальмування випаровування для засобів зменшення небезпеки утворення парогазової хмари
Автори: Трегубов, Д.Г.
Пєтухов, Р.А.
Кірєєв, О.О.
Дадашов, І.Ф.
Ключові слова: гальмування випаровування
аварійний розлив
небезпека
концентраціяя
Дата публікації: 2021
Видавництво: НУЦЗУ
Бібліографічний опис: Трегубов Д.Г., Кірєєв О.О., Дадашов І.Ф., Пєтухов Р.А. Коефіцієнт гальмування випаровування для засобів зменшення небезпеки утворення парогазової хмари // Суб’єкти забезпечення цивільного захисту (регіонального та місцевого рівня) в реалізації завдань із запобігання та ліквідації наслідків НС: матеріали круглого столу. – Харків: НУЦЗУ, 2021. С. 107-108.
Короткий огляд (реферат): Коефіцієнт гальмування випаровування (КГВ) показує кратність зменшення інтенсивності випаровування за наявності ізолюючого або охолоджуючого ефекту для вільної поверхні рідини. Необхідно розрізняти КГВ в часі. Так гасіння бензину досягається шаром «піноскло 12 см +гель 0,2 г/см2», тобто забезпечується КГВ > 53, але через годину КГВ 37, за добу – КГВ = 28. Це менше, ніж необхідний КГВ для неможливості відновлення горіння після гасіння, та набагато менше, ніж необхідно для повного запобігання утворення токсичного середовища. Для такого сповільнення випаровування розмір парогазової хмари бензину зменшився за розрахунком для площі аварійного розливу 100 м2 протягом години випаровування з 2916 м до 593 м, що можна вважати розмірами, що входять у межі підприємства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12708
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Круглий стіл ЦЗ 26.02.2021 (Т).pdfКоефіцієнт гальмування випаровування671,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.