Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12765
Назва: Попередження мікробіологічного самозаймання іонізуючим віипормінюванням
Автори: Трегубов, Д.Г.
Вілль, М.Ю.
Ключові слова: самозаймання
іонізуюче випромінювання
Дата публікації: бер-2021
Видавництво: ЛДУБЖД
Бібліографічний опис: Трегубов Д.Г., Вілль М.Ю. Попередження мікробіологічного самозаймання іонізуючим віипормінюванням // Проблеми та перспективи розвитку системи безпеки життєдіяльності: Зб. наук. праць ХVI Міжнар. наук.-практ. конф. молодих вче-них, курсантів та студентів. – Львів: ЛДУ БЖД, 2021. – С. 23-25.
Короткий огляд (реферат): Для припинення розвитку мікроорганізмів у рослинних матеріалах, забезпечення знезараження та подовження строків зберігання достатньо доз γ-опромінювання до 10 кГр. Це припинить або попередить розвиток мікробіологічного самозаймання. Дані дози іонізуючого випромінювання не перетворюють матеріал на небезпечний для людей та довкілля, тому можуть бути застосовані для зниження ймовірності самозаймання. Попередження самозаймання матеріалів, у яких можлива життєдіяльність мікроорганізмів, доцільно здійснювати шляхом радіаційної обробки на стадіях складування або перевантаження. Бункери та силоси для зберігання сіна, зерна, комбікорму та торфу можливо обладнати стаціонарними опромінювачами меншої потужності для безперервної радіаційної обробки. Для одноразової обробки торфу або майданчиків побутових відходів (як для нехарчових середовищ) для попередження мікробіологічного самозаймання можна використовувати дози радаптерізаціі – до 50 кГр.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12765
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник конференції Проблеми та перспективи 2021 .pdfРадурізація - самозаймання227,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.