Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12941
Назва: Щодо питання ліквідації аварії з виливом соляної кислоти
Автори: Чиркіна, М.А.
Панченко, Є.О.
Ключові слова: ліквідація аварії
розлив соляної кислоти
Дата публікації: кві-2021
Видавництво: НУЦЗУ
Бібліографічний опис: Чиркіна М.А., Панченко Є.О. Щодо питання ліквідації аварії з виливом соляної кислоти // Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту: матеріали міжнародної науково-практичної конференції молодих учених. Харків: НУЦЗУ, 2021. С.412.
Короткий огляд (реферат): Основні засоби ліквідації аварії в виливом соляної наступні. Під час ліквідації наслідків аварії потрібно охолоджувати ємності водою. Для гасіння пожежі в місцях розливання кислоти використовувати розпилену воду, вогнегасні порошки. Для розсіювання (осадження, ізоляції) парів використовувати розпилену воду. Місце розливу ізолювати піском, промити водою і не допускати потрапляння речовини в поверхневі води. Розливи засипати порошками, які містять лужний компонент. У небезпечну зону входити лише в засобах індивідуального захисту. Триматися навітряного боку. Не доторкатися до розлитої речовини. Потерпілим надати першу допомогу. Усунути витікання, організувати перекачування кислоти у справну ємність або ємність для зливу, огородити місце розливу ґрунтовим валом, нейтралізувати розлив.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/12941
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Нуцзустуд2021(ПанченкоЧиркина).pdfрозлив соляної кислоти822,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.