Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13253
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБатир, Ю.Г.-
dc.date.accessioned2021-06-23T07:27:35Z-
dc.date.available2021-06-23T07:27:35Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationВІСНИК НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ УКРАЇНИ Серія "Державне управління"ru_RU
dc.identifier.urihttp://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13253-
dc.descriptionThe article describes the main approaches to the assessment of food security of the country. The state of food security in the world with the use of the Global Food Security Index is given. It is established that the level of food security of Ukraine is sufficient for a number of indicators, but according to some indicators in terms of certain food groups, it is threatening. The main factors that have a decisive influence on the level of nutrition of the population are incomes and pricing policy, and the proposal forms the level of efficiency of agriculture and food industry. Food independence for a particular product indicates that meeting the needs of the population in food, within its purchasing power is mainly provided by domestic products. It is established that only one agro-industrial sector is constantly developing in the country - crop production, but animal husbandry and all other related industries are stagnating. The priority directions of implementation of the national security strategy of Ukraine are determined.ru_RU
dc.description.abstractУ статті охарактеризовано основні підходи до оцінки продовольчої безпеки країни. Наведено стан продовольчої безпеки країн світу із застосуванням Глобального індексу продовольчої безпеки. Встановлено, що за рядом показників рівень продовольчої безпеки України є достатнім, але за окремими показниками в розрізі певних груп продуктів харчування, він є загрозливим. Основними чинниками, що мають визначальний вплив на рівень харчування населення є доходи населення та цінова політика, а пропозицію формує рівень ефективності діяльності сільського господарства та харчової промисловості. Продовольча незалежність за окремим продуктом вказує на те, що задоволення потреб населення у продовольстві, у межах його купівельної спроможності переважно забезпечується за рахунок продукції вітчизняного виробництва. Встановлено, що в країні стало розвивається тільки один сектор АПК – рослинництво, але тваринництво та всі інші суміжні галузі стагнують. Визначено пріоритетні напрями реалізації стратегії національної безпеки України.ru_RU
dc.language.isoukru_RU
dc.publisherНУЦЗУru_RU
dc.relation.ispartofseries1(14)2021;-
dc.subjectпродовольча безпекаru_RU
dc.subjectіндикатори оцінки продовольчої безпекиru_RU
dc.subjectстратегія національної безпекиru_RU
dc.subjectфізична достатність споживання продуктів харчуванняru_RU
dc.subjectекономічна доступність споживанняru_RU
dc.subjectпродовольче самозабезпеченняru_RU
dc.subjectрівень продовольчої залежностіru_RU
dc.titleДЕРЖАВНА СТРАТЕГІЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИru_RU
dc.title.alternativeSTATE STRATEGY OF FOOD SECURITY OF UKRAINEru_RU
dc.typeArticleru_RU
Розташовується у зібраннях:Untitled

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Batur.pdf761,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.