Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13350
Назва: Термоелектричний генератор мотопомпи
Автори: Коваленко, Роман Іванович
Калиновський, Андрій Якович
Федулова, Світлана Олександрівна
Калабанов, Володимир Вадимович
Лєбєдєва, Світлана Юріївна
Дата публікації: 7-лип-2021
Видавництво: НАЦІОНАЛЬНИЙ ОРГАН ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ"
Бібліографічний опис: Пат. 148132, МПК (2006) H01L35/00. Тер-моелектричний генера-тор мотопомпи / Кова-ленко Р.І., Калиновсь-кий А.Я., Федулова С.О., Калабанов В.В., Лєбєдєва С.Ю.; заявник та патентовласник На-ціональний університет цивільного захисту України. - № u202101045, заяв. 02.03.2021; опубл. 07.07.2021, бюл. № 27.
Серія/номер: ;UA 148132 U
Опис: Термоелектричний генератор мотопомпи, який використовує тепло вихлопних газів двигуна внутрішнього згорання, містить термоелектричні генераторні модулі, гарячий теплообмінник, що розташований у потоці вихлопних газів двигуна і використовується для підведення тепла до термоелектричних генераторних модулів, холодні теплообмінники для відведення тепла від термоелектричних генераторних модулів, у яких тепловий опір зростає вздовж потоку вихлопного газу. Кожен гарячий теплообмінник на своїй зовнішній поверхні має обмежувальні бортики, у які вкладається термоелектричний генераторний модуль. Холодний теплообмінник з однієї сторони гідравлічно під'єднаний до напірної частини насоса мотопомпи, а з іншої - до його всмоктувального трубопроводу. Обмежувальні бортики мають висоту, яка відповідає висоті по верхньому рівню встановленого холодного теплообмінника, який притискається до термоелектричного генераторного модуля і фіксується пластиною, котра приєднана до штока, на який надягнена пружина. Інший кінець штока проходить через отвір у притискачі і кріпиться зверху нього. Притискач прикріплений до обмежувальних бортиків за допомогою заднього і переднього кронштейна, який обладнаний затвором для фіксації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13350
Розташовується у зібраннях:Інженерної та аварійно-рятувальної техніки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ТЕРМОЕЛЕКТРИЧНИЙ ГЕНЕРАТОР МОТОПОМПИ.pdf208,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.