Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13605
Назва: Автореферат докторської дисертації "Система пожежної охорони в УСРР як складова державної політики цивільної безпеки громадян (1918-1934 рр.)"
Автори: Харламов, Михайло Іванович
Ключові слова: система пожежної охорони, державні органи пожежної охорони, пожежна безпека, народний комісаріат, боротьба з пожежами, вогнеборці, міські пожежні команди, відомчі пожежні команди, добровольчі пожежні дружини, пожежно-технічна освіта.
Дата публікації: 2021
Видавництво: ФОП Чабаненко Ю.А.
Короткий огляд (реферат): У дисертації досліджено початок формування радянської законодавчої бази у сфері пожежної безпеки та її провадження на українських землях, специфіка боротьби українського населення з пожежами у 1918–1920 рр. Проаналізовано формування та структуру державних органів у вогнеборчій сфері, особливості протипожежного захисту в УСРР у міських та сільських ареалах у 38 роки нової економічної політики. Охарактеризовано особливості формування та діяльності державних органів протипожежного профілю, протипожежна боротьба у містах та селах України в період становлення тоталітарного режиму. З’ясовано специфіку форменого одягу та знаків відмінності українських вогнеборців у зазначений період. У дисертації розкрито специфіку становлення та розвитку українських пожежних технікумів, пожежно-технічних курсів та курсів підвищення кваліфікації вогнеборчих працівників.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13605
Розташовується у зібраннях:Кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref.pdf299,26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
титульна.pdf266,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.