Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13755
Назва: Акумулятивні властивості чорнобривців в процесі фіторемедіації забруднених важкими металами грунтів
Автори: Рибалова, Ольга Володимирівна
Мельнік, Людмила Василівна
Бондаренко, Олександр Олексійович
Коробкіна, Каріна Миколаївна
Ключові слова: важкі метали, фітореиедіація, чорнобривці
Дата публікації: лис-2021
Видавництво: Stockholm, Sweden
Бібліографічний опис: Trends of development modern science and practice. Abstracts of IX International Scientific and Practical Conference. Stockholm, Sweden. 2021. Pp. 207-211.
Короткий огляд (реферат): Однією з проблем сьогодення є забруднення ґрунтового покриву сполуками шкідливих речовин. З розвитком сучасної урбанізації та індустріалізації, забруднення навколишнього природного середовища важкими металами визначено однією з основних проблем у сучасному суспільстві. Інтенсифікація сільськогосподарського землекористування, розвиток промислового виробництва, накопичення промислових та побутових відходів призвели до забруднення ґрунтів важкими металами. Концентрації металів у ґрунті ростуть загрозливими темпами та впливають на ріст рослин, розвиток ґрунтової мікрофлори, безпеку харчових продуктів та здоров’я населення. Токсичність металів має прямі наслідки для флори, яка є невід'ємною частиною екосистем.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13755
Розташовується у зібраннях:Кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.