Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13814
Title: Методика оцінки та управління ризиком виникнення аварій на потенційно-небезпечних об’єктах як предмет та підґрунтя для прийняття управлінських рішень
Authors: Тарадуда, Дмитро Віталійович
Шевченко, Роман Іванович
Keywords: надзвичайна ситуація
ризик
потенційно небезпечний об’єкт
Issue Date: 22-Sep-2011
Publisher: Інститут державного управління у сфері цивільного захисту
Citation: Матеріали 13-ї Всеукраїнської науково-практичної конференції рятувальників
Abstract: Ризик виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру в усіх країнах постійно зростає, не зважаючи на розгалужені заходи з безпеки. Про це свідчать аварії й катастрофи останніх років – хімічне забруднення навколишнього середовища, пожежі, вибухи та ін. Тому забезпечення надійного захисту об’єктів і населення від небезпек техногенного характеру на сьогодні є актуальним питанням, вирішення якого не можливе без проведення постійного аналізу стану надійності небезпечних об'єктів, їх систем безпеки й можливих наслідків у разі виникнення аварії. У зв'язку з цим виникає потреба формування обґрунтованої процедури оцінки існуючих загроз з метою подальшого визначення попереджувальних заходів та заходів зі зниження рівня ризику аварій на потенційно небезпечних промислових об'єктах (ПНО), яка на сьогоднішній день відсутня. Створення програмного апарату на основі такої процедури оцінки буде суттєвим підґрунтям при розробці управлінських рішень щонайменше для трьох сторін: керівника підприємства, на території якого знаходиться ПНО, так як він зацікавлений у безаварійній роботі об’єкта протягом якомога тривалішого часу; державних органів нагляду, у функційні обов’язки яких входять перевірки стану безпеки ПНО та страхових компаній, для розробки ефективних бізнес-проектів.
Description: Програмний продукт розроблений на основі методики оцінки та управління ризиком виникнення аварії на потенційно небезпечних об’єктах, що пропонується може складати не тільки наукову цінність як новий метод оцінки стану безпеки об’єктів, але і важливу практичну цінність, ставши суттєвим помічником як для державних органів, так і для суб’єктів підприємництва.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13814
Appears in Collections:Кафедра організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Binder1.pdfТези3,59 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.