Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13847
Назва: Аналіз пожежної небезпеки технологічного процесу переробки та зберігання рослинної сировини
Автори: Тарахно, О.В.
Казіміров, Д.О.
Ключові слова: силоси
самозаймання
Дата публікації: 2013
Видавництво: НУЦЗУ
Бібліографічний опис: Тарахно О.В., Казіміров Д.О. Аналіз пожежної небезпеки технологічного процесу переробки та зберігання рослинної сировини // Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції курсантів та студентів. Харків: НУЦЗ України, 2013 – С. 43-44.
Короткий огляд (реферат): За умови виникнення пожежі на силосах елеваторів та комбікормових заводів процес пожежогасіння здійснюється в декілька етапів: герметизація силосу, флегматизація горючої газової суміші в об’ємі силосу, пошарове гасіння сировини ( що горить, знизу уверх з наступним його розвантаженням). Основними прийомами гасіння силосів можуть бути: подавання в об’єм силосу ( у масу, що горить) кріогенних діоксиду вуглецю або азоту; подавання в об’єм силосу перегрітої водяної пари; подавання у масу, що горить, водних розчинів змочувачів; використання комбінованого способу. На сьогоднішній день єдиним застосованим на практиці шляхом припинення процесів термічної активності збереженого продукту є його вивантаження. Однак питання проведення вивантаження в різних варіаціях, що дозволяють здійснювати її безпечно, з мінімальними витратами і втратами, розроблений недостатньо. У ряді випадків немає можливості забезпечити схоронність РС його вивантаженням, особливо в окремо стоячих силосах і бункерах. Припинення процесу самонагрівання безпосередньо в сховищі не представляється можливим через відсутність технічних засобів подачі охолоджуючого складу в осередок.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13847
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЦЗстуд01_03_2013 (5).pdfСЗ силосів384,16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.