Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13903
Назва: Розрахунок температури спалаху рідин
Автори: Трегубов, Д.Г.
Матухно, А.В.
Ключові слова: температура спалаху
розрахунок
Дата публікації: 2011
Видавництво: НУЦЗУ
Бібліографічний опис: Трегубов Д.Г., Матухно А.В. Розрахунок температури спалаху рідин // Науково-технічна конференція “Об’єднання теорії та практики – залог підвищення боєздатності оперативно-рятувальних підрозділів”. Харків, НУЦЗУ, 2011. С. 134-136.
Короткий огляд (реферат): Нами запропоновано загальну формула для визначення теплот випаровування рідин з урахуванням наявності та кількості полярних груп у молекулі. Надалі проведений пошук залежності tсп від теплоти випаровування та температури кипіння рідини. Було враховано, що температура спалаху – це така температура рідини, за якої над її поверхнею утворюється пара, що має концентрацію, рівну нижній концентраційній межі поширення полум’я φн (НКМПП). Тобто, якщо метанол необхідно гріти до досягнення концентрації пари у повітрі 7 %, то для запалювання гептанолу необхідно нагріти його до досягнення концентрації пари 1 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/13903
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОРСkonferenciya2011cкан (3).pdfТемпература спалаху753,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.