Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/14273
Назва: ДОСЛІДЖЕННЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЗОЛІВ SiO 2 , ОДЕРЖАНИХ НА ОСНОВІ РІДКОГО СКЛА
Автори: Скородумова, Ольга Борисівна
Тарахно, Олена Виталіївна
Чеботарьова, Олена Миколаївна
Бажанова, Катерина Володимирівна
Ключові слова: вогнестійкість
золь-гель метод
текстильні матеріали
золі SiO2
Дата публікації: жов-2021
Видавництво: УДХТУ, м.Дніпро
Бібліографічний опис: Х Ювілейна Міжнародна науково-практична інтернет-конференція здобувачів вищої освіти та молодих учених «Хімія та сучасні технології» м. Дніпро, 2021, С.63-64.
Короткий огляд (реферат): Золі SiO2 широко використовуються у всіх галузях промисловості. Залежно від типу кремнійорганічного прекурсору їх використовують у фармації, для одержання сорбентів та різних порошків заданого складу та морфології, а також для отримання захисних покриттів на основі розчинів у системі рідке скло – модифікувальні добавки по різних поверхнях та підкладках. В НУЦЗУ останні кілька років ведуться дослідження з розробки вогнестійких покриттів на основі золів SiO2, отриманих шляхом гідролізу алкілсилоксанів: метилтриетоксисилану, тетраетоксисилану та технічних етилсилікатів. Було встановлено, що розроблені склади запобігають загорянню тканини при дії відкритого вогню: тканини не підтримують горіння та розповсюдження полум'я, а просто обвуглюються. При видаленні джерела вогню залишкове тління відсутнє.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/14273
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tom-1-maket-63-64.pdf415,27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.