Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/145
Назва: Моделювання термодинамічного стану продуктів детонації при вибухах газових сумішей
Автори: Говаленков С.В.
Дубінін, Д.П.
Ключові слова: Протипожежні бар’єри. Об’ємні шлангові заряди. Паливоповітряна суміш.
Дата публікації: 2015
Видавництво: Черкаси: ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України
Бібліографічний опис: Надзвичайні ситуації: безпека та захист. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю. 2015. – С.34-37.
Короткий огляд (реферат): Техніка локалізації пожеж, яка базується на застосуванні об’ємних шлангових зарядів для формування протипожежних бар’єрів, дозволяє мобільно та якісно формувати в заряді паливоповітряну суміш, близьку до стехіометричного складу. Це дозволяє застосовувати пропан-бутан для створення однорідного складу суміші і досягати збільшення ударної дії вибуху, та формувати суміш стехіометричного складу, що призводить до економії палива.
Опис: При низових лісових пожежах згорає поверхневий шар - суха трава, шар опалої хвої та сухого листя, а також чагарники й підлісок, обгорає кора біля основи дерев. Локалізація пожеж – це дії по обмеженню розповсюдження горіння. Один з способів обмеження поширення горіння є створення протипожежних розривів за допомогою вибуху, наприклад, з застосуванням об’ємних шлангових зарядів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/145
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізико-математичних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
matemmod 2.docПри низових лісових пожежах згорає поверхневий шар - суха трава, шар опалої хвої та сухого листя, а також чагарники й підлісок, обгорає кора біля основи дерев. Локалізація пожеж – це дії по обмеженню розповсюдження горіння. Один з способів обмеження поширення горіння є створення протипожежних розривів за допомогою вибуху, наприклад, з застосуванням об’ємних шлангових зарядів.20,5 kBMicrosoft WordПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.