Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/14629
Назва: Аналіз зміни вмісту іонів нітратів та нітритів в річці Сейм
Автори: Коваленко, Світлана Андріївна
Пономаренко, Роман Володимирович
Іванов, Є.В.
Ключові слова: нітрати
нітрити
водні ресурси
інтерактивна карта
Дата публікації: 8-гру-2021
Бібліографічний опис: Коваленко С.А., Пономаренко Р.В., Іванов Є.В. Аналіз зміни вмісту іонів нітратів та нітритів в річці Сейм. Освітні та наукові виміри природничих наук: зб. матеріалів ІІ Всеукраїнської заочної наукової конференції, 8 грудня 2021 р. Суми, СумДПУ імені А. С. Макаренка. 2021. С. 54 – 57.
Короткий огляд (реферат): Недотримання природоохоронних вимог, що проявляється у надлишковому використанні у сільськогосподарському виробництві мінеральних і органічних добрив, отрутохімікатів, їх незадовільне зберігання призводить до забруднення поверхневих та підземних вод. Це призводить до гострих нітратних отруєнь, інфекційних захворювань, інколи до летальних випадків. Небезпечний вплив на якість водних ресурсів здійснює гірничодобувна промисловість. Величезна кількість відвалів, відходів виробництва, хвостосховищ, шламонакопичувачів призводить до неконтрольованого хімічного та радіоактивного забруднення вод, зокрема поверхневих водних об'єктів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/14629
Розташовується у зібраннях:Кафедра прикладної механіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коваленко, Пономаренко, Іванов_2021_Суми (1).pdf552,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.