Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/14831
Назва: ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ СФЕРОЮ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ В УКРАЇНІ У 1927-1934 РОКАХ.
Автори: Харламов, Михайло Іванович
Цибулько, Ольга Сергіївна
Логовський, Ігор Миколайович
Ключові слова: державне управління, пожежна охорона, державні органи, Головна пожежна інспекція, НКВС УСРР, відділ коммунального господарства.
Дата публікації: 2021
Видавництво: НУЦЗ України
Короткий огляд (реферат): В статті розглядаються проблеми державного управління сферою по- жежної охорони в період становлення тоталітарного режиму в Україні. Сха- рактеризовано централізовану та розгалужену систему державних органів у сфері вогнеборчої справи що була створена у 1927 році. Відзначено велику роль у боротьбі з пожежами Головної пожежної інспекції у складі відділу комунального господарства НКВС УСРР, округових управлінь пожежної охорони при округових відділах комунального господарства, державного інституту районних по- жежних інструкторів, сільських пожежних старост, а також професійних по- жежних команд, постів та добровольчих пожежних дружин. Також в статті аналізуються проблеми державного управління системою пожежної охорони в УСРР у першій половині 1930-х років, коли було ліквідовано Народний комісаріат внутрішніх справ УСРР та створено Народний комісаріат комунального госпо- дарства УСРР.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/14831
Розташовується у зібраннях:Кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kharlamov нуцзу держ упр.pdf548,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.