Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/15124
Назва: Запобігання самозаймання іонізуючим опроміненням
Автори: Трегубов, Д.Г.
Вілль, М.Ю.
Ключові слова: радіаційна обробка
самозаймання
запобігання
Дата публікації: кві-2022
Видавництво: НУЦЗУ
Бібліографічний опис: Трегубов Д.Г., Вілль М.Ю. Запобігання самозаймання іонізуючим опроміненням // Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту: матеріали міжнародної науково-практичної конференції молодих учених. Харків: НУЦЗУ, 2022. С. 437.
Короткий огляд (реферат): Для радіаційної обробки застосовують β- та γ- випромінювання, джерелами яких можуть бути прискорювачі електронів, рентгенівські джерела (з енергією до 10 МеВ) або в герметичних сталевих ампулах ізотопи хімічних елементів (відповідно до міжнародного стандарту). Продукція, що отримала радіаційну обробку позначається логотипом «Radura-logo». Для такого впливу використовують енергії опромінення достатні для розщеплення ДНК шкідливих мікроорганізмів але які не створюють наведеної радіоактивності. Обробка прискореними електронами не робить матеріал радіоактивним, оскільки електрони не володіють достатньою енергією для взаємодії з ядром атома.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/15124
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
СтудНУЦЗУ2022 (Вілль).pdfРадіація проти самозаймання1,17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.