Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/15547
Назва: Research of Modern technologies of Wastewater Treatment of Food Products Combined with Ozonation and Hydrogen Peroxide
Автори: Цитлішвілі К. О.
Рашкевич, Ніна Владиславна, Poltavska, D.
Ключові слова: wastewater treatment
food industry
Дата публікації: лип-2022
Бібліографічний опис: Trans Tech Publications, Ltd.
Серія/номер: Key Engineering Materialsthis link is disabled, 2022 925,;pp. 169–178
Короткий огляд (реферат): The paper presents studies of the process of purification of model wastewater, which contained high concentrations of animal proteins, fats and hydrocarbons. The model wastewater solution was treated by biosorption treatment in a bioreactor; with pre-ozonation (O3) and biosorption purification in the bioreactor and in the variant with pre-treatment with ozonation and hydrogen peroxide – by the method of AOPs (O3/H2O2) or the process «Peroxon». The efficiency of cleaning by chemical oxygen consumption when using the AOPs method reached (97-98) %, disinfection – up to 100 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/15547
Розташовується у зібраннях:Кафедра прикладної механіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Снимок экрана (4).png160,41 kBimage/pngПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.