Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/16126
Title: ЗОЛЬНЕ ГРАНУЛЮВАННЯ У ПАКУВАННІ НАСІННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ НЕБЕЗПЕЧНИХ ВІДХОДІВ ТВАРИННИЦТВА
Authors: Колосков, В. Ю.
Колоскова, Г. М.
Кондратенко, О. М.
Стороженко, Є. В.
Keywords: екологічна безпека
технології захисту навколишнього середовища
відходи тваринництва
біологічні відходи
зола
гранулювання
насіння
Issue Date: 25-Nov-2022
Publisher: National University of Civil Defence of Ukraine
Citation: Technogenic and ecological safety, 12(2/2022)
Series/Report no.: 12(2/2022), 65–71;
Abstract: У представленій роботі визначено можливість використання способу гранулювання при пакуванні насіння, зокрема, із виготовленням гранул з добрив. Розроблено технологію виготовлення упаковки для насіння з біологічних відходів, засновану на способі гранулювання насіння із золою спалення біологічних відходів тваринництва. Зола після спалювання формується у гранули сферичної форми із насінням всередині. Також з отриманої золи можна утворити й транспортну упаковку у вигляді брикетів, що містять у своїй товщі насіння рослин. Для визначення захисних характеристик зольної гранули, утвореної навколо насіння, було розроблено модель гранульованого насіння у системі SolidWORKS за допомогою методу кінцевих елементів. З використанням розробленої моделі проведено імітаційний експеримент з доcлідження процесу нагрівання гранули під дією відкритого сонячного опромінювання. В результаті експерименту встановлено, що у випадку короткочасного теплового впливу, який не перевищує 10 хвилин, температура зернини насіння збільшиться лише на 7⁰С, що не виходить за межі температурних умов зберігання переважної більшості видів насіння.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/16126
Appears in Collections:Науково-технічний журнал «Техногенно-екологічна безпека» 2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
65-71-Koloskov_Koloskova_Kondratenko_Storozhenko.pdf874,86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.