Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/1613
Title: Використання горючих газів в хімічній технології та безпека людей
Authors: Тесленко, Олексій Олексійович
Калашніков, Олександр Олександорович
Keywords: об'єкт підвищеної небезпеки, категорія, вибухонебезпечність, надлишковий тиск, ризик, індивідуальний ризик, р-функція.
объект повышенной опасности, категория, взрывобезопасность, риск, индивидуальный риск, р-функция.
category, explosion safety, the object of the increased danger, overpressure , simulation technique, risk, individual risk, R-function.
Issue Date: 4-Nov-2016
Abstract: Вивчено відповідність між небезпекою пристроїв з горючими газами і оцінками ризику для життя людей викликається цими пристроями. В якості критеріїв небезпеки пристроїв взяті алгоритми, засновані на нормативних актах України. Критерії небезпеки і критерії пов'язані з оцінками ризиків представлені з використанням технології р-функцій. Показано, що при порівнянні критеріїв небезпеки і критеріїв пов'язаних з оцінками ризиків технологія р-функцій дозволяє отримати аналітичні та чисельні відмінності в оцінках небезпеки. В результаті досліджень виявлено різниця в поведінці критеріїв вибухонебезпечності і ризиків для життя людей. Отримано чисельні результати для випадків природного газу та парів легкозаймистих рідин. Для розглянутих випадків критерії вибухонебезпечності та критерії, засновані на ризиках, досягають своїх граничних значень не одночасно.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/1613
Appears in Collections:Кафедра пожежної і техногенної безпеки об'єктів та технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
p_96_with_kalashnikov.pdfГорючие газы, пары горючих жидкостей в химической технологии и безопасность людей511,86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.