Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/16276
Назва: ВПРОВАДЖЕННЯ НОВІТНЬОЇ МЕТОДИКИ ПРОВЕДЕННЯ МЕХАНІЗОВАНОГО МЕТОДУ РОЗМІНУВАННЯ
Автори: Шевчук, Олександр Русланович
Тарасюк, Владислав Володимирович
Ключові слова: механізоване розмінування
вибухонебезпечні предмети
Дата публікації: 28-жов-2022
Видавництво: Національний університет цивільного захисту України, 28 жовтня 2022. – 153 с.
Бібліографічний опис: Об’єднання теорії та практики – запорука підвищення готовності оперативно-рятувальних підрозділів до виконання дій за призначенням. Матеріали круглого столу. – Харків: Національний університет цивільного захисту України, 28 жовтня 2022. – 153 с.
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми обумовлена війною в Україні та окупацією певних областей на досить довгий проміжок часу, який триває і до сьогодні. Така ситуація дає змогу загарбникам встановити дуже велику кількість мінно-вибухових загороджень, ставлячи їх підступно та хаотично, використовуючи міни-пастки, не дотримуючись кроку мінування, спеціально роблячи карти мінних полів з помилками та з метою ввести в оману як солдатів ЗСУ так і піротехнічні підрозділи ДСНС України. Не слід також забувати про те, що територія України обстрілювалась касетними боєприпасами, а саме з РСЗВ “Град”, “Ураган”, “Смерч”, “Точка-У”, з касетних авіаційних бомб РБК-250, РБК-500, з ОТРК “Искандер”, ЗРК “Бук”, “Тор”. Касетні боєприпаси, міни-пастки та протипіхотні міни типу ПМН - є дуже небезпечними, які треба знищувати на місці шляхом підриву.
Опис: 1. Вербенський М., Криволапчук В. О., Будзинський М. П., Бакал В. П., Диких О. В., Калиновський А. Я. Спеціальні транспортні засоби для забезпечення робіт з розмінування та перевезення вибухонебезпечних предметів. – Довідник – Київ 2021, с. 104.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/16276
Розташовується у зібраннях:Кафедра піротехнічної та спеціальної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірка тез доповідей круглого столу_1669704568.pdf6,22 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.