Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/16493
Title: Дослідження впливу складу вогнезахисної композиції на вогнезахисні властивості кремнеземистих покриттів по текстильних матеріалах
Authors: Скородумова, Ольга Борисівна
Тарахно, Олена Віталіївна
Chebotaryova, Олена Миколаївна
Радченко, Ганна Миколаївна
Keywords: SiO2 sol
вогнезахисні покриття
рідке скло
текстильні матеріали
Issue Date: 2022
Publisher: НУЦЗУ
Citation: Об’єднання теорії та практики – запорука підвищення готовності оперативно-рятувальних підрозділів до виконання дій за призначенням. Матеріали круглого столу.
Series/Report no.: ;с.124-126
Abstract: В роботі досліджено вогнезахисні властивості покриттів на основі золів SiO2, які одержані з розчинів рідкого скла. Експериментальні композиції відрізняються від раніше розроблених простотою виготовлення та нанесення, а також низькою вартістю вихідних компонентів. Звісно, у порівнянні з вогнезахисними композиціями на основі етилсилікату, композиції на основі золів полікремнієвої кислоти, що одержана з розчинів рідкого скла, мають нижчі показники вогнезахисних властивостей, але є перспективними для вогнезахисту оздоблювальних матеріалів, нош рятівних або пожежних ковдр. Встановлено, що збільшення шарів покриття підвищує вогнезахисні властивості у разі використання малих концентрацій золю SiO2 (8-10%) і значно знижує їх у разі використання більш концентрованих золів SiO2 (11 – 16%).
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/16493
Appears in Collections:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірка_тез_доповідей_круглого_столу-124-126.pdf908,6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.