Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/165
Назва: Математичний опис міграції фільтрату на полігоні твердих побутових відходів
Автори: Язиков, Олексій Іванович
Ключові слова: полігоніи твердих побутових відходів, міграція фільтрату
Дата публікації: 2016
Видавництво: Харків: ФОП Бровін О.Р.
Бібліографічний опис: Проблеми техногенно-екологічної безпеки: освіта, наука, практика: Збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції / редкол.: О. В. Метельов та ін. – Харків: ФОП Бровін О.Р., 2016. С. 224 – 226.
Короткий огляд (реферат): Для полігонів твердих побутових відходів (ТПВ) характерне утворення рідкої фази (фільтрату), появі якої сприяє вода, яка накопичується в результаті випадання атмосферних опадів. Вода, просочуючись крізь шар відходів, забирає з собою продукти розкладання ТПВ: розчинні і суспендовані речовини, продукти біологічного розкладання і окислення, утворюючи фільтрат. Частина з цих компонентів є високотоксичними і можуть становити серйозну небезпеку для ґрунтових вод.для практичного застосування описаної вище математичної моделі міграції фільтрату на полігоні ТПВ необхідно обирати 2-3 найбільш небезпечних компоненти фільтрату, концентрацію яких треба моніторити. Також слід брати до уваги, що якісний та кількісний склад фільтрату, що утворюється на полігоні побутових відходів, залежить від кліматичних умов, рельєфу місцевості, складу побутових відходів, наявності умов додаткового зволоження за рахунок прийняття полігоном поверхневого стоку, перетоку з водоносних горизонтів, біохімічного складу води тощо. Таким чином, даний математичний опис міграції фільтрату на полігоні ТПВ дозволить вживати необхідні заходи щодо попередження потрапляння небезпечних забруднюючих речовин до навколишнього середовища.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/165
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізико-математичних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
TPV_confer_Yazykov_2016.pdf166,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.