Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/16698
Назва: ПРОФЕСІЙНИЙ СТРЕС У ДІЯЛЬНОСТІ ПІРОТЕХНІКА ДСНС УКРАЇНИ
Автори: Платонов, Владислав Максимович
Дата публікації: 1-гру-2022
Видавництво: Видання університету–2022
Бібліографічний опис: Філософсько-соціологічні та психолого-педагогічні проблеми підготовки особистості до виконання завдань в особливих умовах (1 грудня 2022 р.). Міністерство оборони України, Національний університет оборони України. Київ : НУОУ, 2022. 283 с.
Короткий огляд (реферат): З початком широкомасштабного вторгнення збройними силами російської федерації на територію України, ворогом було застосовано практично усі різновиди боєприпасів. Ворог не нехтує авіаційними бомбами, ракетами, артилерійськими боєприпасами, касетними засобами ураження, протипіхотними, протитанковими та морськими мінами. Відступаючи ворог залишив по собі дуже велику частину боєкомплектів, замінованих територій, сучасних мінних пасток, які не застосовувалися раніше. За офіційною статистикою Державної служби України з надзвичайних ситуації (ДСНС) вилучили та знешкодили 274 тисяч 952 вибухонебезпечних предмета (ВНП), а вибухотехніками Міністерства внутрішніх справ вилучено понад 141 тисячу ВНП, починаючи з 24 лютого 2022 року [8; 9]. Без урахування значної кількісті ВНП, що знешкодили сапери Збройних Сил України, Територіальної оборони та інших організацій, що займаються гуманітарним розмінуванням. Такий масштаб мінного забруднення території держави є надзвичайно великим у порівняні зі масштабами попередніх років. Піротехніки ДСНС переживають значне фізичне, психологічне та моральне навантаження виконуючи діяльність з розмінування практично кожного дня, при будь яких погодних умовах, а подекуди у зоні артилерійського або ракетного ураження ворожих установок. Такі умови праці є вкрай виснажливими, що несуть негативні наслідки на фізичне та психологічне здоров‗я фахівців з розмінування. Враховуючи, що діяльністю з розмінування виконують фахівці різних служб та силових відомств, діяльність відрізняється в обсягу, швидкості роботи та залученням спеціальних технічних засобів. Сама по собі діяльність з розмінування ручними способом має певний сталий алгоритм дій, не зважаючи на те до якої служби належить фахівець-сапер.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/16698
Розташовується у зібраннях:Науково-дослідний центр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.12.2022_Платонов.pdf346,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.