Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/17001
Назва: ОСОБЛИВОСТІ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ВІДШКОДУВАННЯ ШКОДИ, ЗАВДАНОЇ ДЕРЖАВНОЮ СЛУЖБОЮ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ПРИ ГАСІННІ ПОЖЕЖ
Автори: Хмиров, Ігор Михайлович
Ключові слова: гасіння пожежі, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, несанкціонований доступ, відшкодування шкоди, матеріальні збитки.
гасіння пожежі, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, несанкціонований доступ, відшкодування шкоди, матеріальні збитки.
Дата публікації: 19-тра-2022
Видавництво: Національний університет цивільного захисту України
Бібліографічний опис: Збірка тез НУЦЗ України. ПНС.
Серія/номер: ПНС;19.05.2022
Короткий огляд (реферат): Постановка проблеми. В сучасному світі неодмінним чинником забезпечення повноцінного і гармонійного розвитку особистості, її прав, свобод і законних інтересів виступає взаємна відповідальність держави та особи, яка у свою чергу, є важливим і ефективним способом обмеження державної влади. У ст. 56 Конституції України законодавець передбачає право кожного на відшкодування шкоди, завданої органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами при здійсненні ними своїх повноважень [1]. Разом із цим, у законодавстві передбачається ряд випадків, коли шкода, завдана державою, не підлягає відшкодуванню. До такого роду випадків віднесено, зокрема, заподіяння шкоди Державною службою України з надзвичайних ситуацій при гасінні пожеж.
Опис: Постановка проблеми. В сучасному світі неодмінним чинником забезпечення повноцінного і гармонійного розвитку особистості, її прав, свобод і законних інтересів виступає взаємна відповідальність держави та особи, яка у свою чергу, є важливим і ефективним способом обмеження державної влади. У ст. 56 Конституції України законодавець передбачає право кожного на відшкодування шкоди, завданої органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами при здійсненні ними своїх повноважень [1]. Разом із цим, у законодавстві передбачається ряд випадків, коли шкода, завдана державою, не підлягає відшкодуванню. До такого роду випадків віднесено, зокрема, заподіяння шкоди Державною службою України з надзвичайних ситуацій при гасінні пожеж.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/17001
Розташовується у зібраннях:Посібники, підручники

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Хмиров І.М._2022.pdf6,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.