Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/17476
Назва: Вплив кластерної будови на вибухові властивості речовини
Автори: Трегубов, Д.Г.
Трегубова, Ф.Д.
Ключові слова: показник вибухонебезпечності
вибухнебезпечні речовини
осцилційність
пероксидні кластери
Дата публікації: кві-2023
Видавництво: НУЦЗУ
Бібліографічний опис: Трегубова Ф.Д., Трегубов Д.Г. Вплив кластерної будови на вибухові властивості речовини // Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту: матеріали міжнародної науково-практичної конференції молодих учених. Харків: НУЦЗУ, 2023. С. 502.
Короткий огляд (реферат): За аналізом наведених даних помітна осциляційність параметрів «парних-непарних» молекул, що властиво твердому стану. Завищена tпл для даної М визначає багатомолекулярність кластерної будови, як для метану в твердому стані (гексамер). У рідкому стані tкип метану корелює з будовою димеру, який не утворює коміркових структур і детонації не виникає. Пропан є більш схильним до детонації бо його детонаційні межі звужені на 18% відносно КМПП, а для метану – на 67 %. Гексамер має збільшену довжину, а відомо, що алкілперекиси мають більшу стійкість за більшої довжини молекули. За більших вихідних тисків виникає можливість досягнення в ударній хвилі квазітвердого стану тому спостерігається вже більша схильність метану до детонації, що може свідчити про утворення інших надмолекулярних структур.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/17476
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
студНУЦЗУ-2023 (трегубова).pdfОсциляційність параметрів горіння607,31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.