Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/17512
Назва: Застосування математичного апарату для визначення якості води поверхневих водних об’єктів (на прикладі річок Ворскла, Десна, Псел, Самара, Сейм, Сула).
Автори: Коваленко, Світлана Андріївна
Пономаренко, Роман Володимирович
Титаренко, Андрій Вікторович
Ключові слова: поверхневі водні об’єкти
індекс забруднення води
індекс якості води
басейновий принцип управління
Дата публікації: 23-бер-2023
Бібліографічний опис: Коваленко С.А., Пономаренко Р.В., Титаренко А.В. Застосування математичного апарату для визначення якості води поверхневих водних об’єктів (на прикладі річок Ворскла, Десна, Псел, Самара, Сейм, Сула). Актуальні проблеми формальної і неформальної освіти з моніторингу довкілля та заповідної справи: зб. тез доповідей ІI Міжнародної Інтернет-конференції (23 березня 2023 р.). Харків. 2023. С. 71-72.
Короткий огляд (реферат): Визначення оцінки якості води містить чотири етапи: 1) збір та обробка вихідних даних; 2) визначення класів і категорій якості води за основними показниками; 3) узагальнення оцінок якості води за окремими показниками (вираженими в класах і категоріях) за окремими блоками з визначенням інтегральних значень класів і категорій якості води; 4) визначення об’єднаної оцінки якості води (з визначенням класу і категорії) для певного водного об’єкта в цілому чи його окремих ділянок за певний період спостережень. Наразі в Україні розроблено багато методик комплексної оцінки якості води, проте найчастіше визначають індекси забруднення води (ІЗВ) та коефіцієнти забрудненості природних вод. Оцінки забруднення поверхневих водних об’єктів дають можливість мати уявлення про характер та ступінь забрудненості водних об’єктів різноманітними хімічними речовинами. Розрахунок індексу забруднення води здійснюється на підставі ГДК, значення яких залежить від типу водокористування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/17512
Розташовується у зібраннях:Кафедра прикладної механіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коваленко, Пономаренко, Титаренко_Каразіна_2023.pdf4,15 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.