Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18480
Назва: Коефіцієнт гальмування дифузії як головний параметр ізолюючих засобів пожежогасіння
Автори: Трегубов, Д.Г.
Кірєєв, О.О.
Дадашов, І.Ф.
Ключові слова: пожежогасіння
сповільнення випаровування
охолодження
ізоляція
Дата публікації: жов-2023
Видавництво: НУЦЗ України
Бібліографічний опис: Трегубов Д.Г., Кірєєв О.О., Дадашов І.Ф. Коефіцієнт гальмування дифузії як головний параметр ізолюючих засобів пожежогасіння // Об’єднання теорії та практики – запорука підвищення готовності оперативно- рятувальних підрозділів до виконання дій за призначенням. Матеріали круглого столу. – Харків: НУЦЗ України, 27 жовтня 2023. С.44-45.
Короткий огляд (реферат): Ізоляція водовмісним гелем значно слабша для полярних водорозчинних рідин, але надає ефект, стійкий у часі. Тобто рідина, яка дифундує крізь гель, формує над його поверхнею концентрацію пари пропорційно до вмісту в утвореному з гелем розчині. А шар піноскла до 4 см майже не має ізолюючої дії, K ≈ 1. Ізоляцію слаборозчинних у воді рідин забезпечує неорганічний гель; тривалий та надійний ізоляційний ефект досягається за подачі зернистого піноскла фракції 1–1,5 см шаром 15 см та нанесенням на нього гелю шаром 1,5 мм (0,8 г/см2). Така система забезпечує стабільне сповільнення випаровування неполярних рідин у 30 разів, полярних – у 4 рази. Ефект пожежогасіння досягається у комбінації ізолюючого та охолоджуючого ефектів утвореного бінарного вогнегасного шару.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18480
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник_Круглий стіл_СХХТ (Ізоляція).pdfГель+піноскло=ізоляція+охолодження760,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.