Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18481
Назва: Радіаційна безпека обробки сільськогосподарської продукції іонізуючим випромінюванням
Автори: Трегубов, Д.Г.
Слепужніков, Є.Д.
Ключові слова: рослинні матеріали
самозаймання
радіаційна обробка
доза опромінення
Дата публікації: жов-2023
Видавництво: НУЦЗ України
Бібліографічний опис: Трегубов Д. Г., Слепужніков Є. Д. Радіаційна безпека обробки сільськогосподарської продукції іонізуючим випромінюванням // Об’єднання теорії та практики – запорука підвищення готовності оперативно- рятувальних підрозділів до виконання дій за призначенням. Матеріали круглого столу. Харків: НУЦЗ України, 27 жовтня 2023. С. 46-47.
Короткий огляд (реферат): Для радіаційної обробки скупчень рослинних матеріалів не харчового спрямування (харчові відходи або торф) з метою попередження мікробіологічного самозаймання необхідно сканувати скупчення іонізуючим випромінюванням, яке направлено вертикально у землю, з досягненням дози опромінення на поверхні 50 кГр та глибиною обробки близько 1 м. Для обробки на більшу глибину необхідно використовувати певні штанги або інші засоби для протикання речовини та створення повітряного коридору для пучка опромінення. Більш економічним та ефективним рішенням для поточної обробки зернистого рослинного матеріалу з метою пригнічення життєдіяльності мікроорганізмів передбачаємо розробку автономної системи з іонізуючим опромінювачем, яка б пересувалася усередині збіжжя, або стаціонарної системи, яка б за потреби могла вводитися у потрібну область купи збіжжя. При цьому опромінювачі усередині купи для забезпечення радіаційної безпеки зовнішнього середовища самим шаром збіжжя на повинні розташовуватися або наближуватися до зовнішніх стін або поверхні насипу ближче за 2 м. Така система має працювати у комплексі з системою зовнішніх ліфтових опромінювачів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18481
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник_Круглий стіл_СХХТ (СЗ-радіація).pdfОпромінення проти самозаймання718,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.