Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18703
Title: Імунологічні аспекти бактеріальних кератитів у хворих на цукровий діабет
Authors: Заволока, Олеся Володимирівна
Бездітко, Павло Андрійович
Абрамова, Лілія Павлівна
Векшин, Віталій Олександрович
Keywords: кератит
інтерлейкін
діабет
медіатор
Issue Date: 2021
Citation: Архів офтальмології України
Series/Report no.: Клінічна офтальмологія/9;2
Abstract: Був проведений аналіз концентрації про- та протизапальних цитокінів у слізній рідині 17 хворих на ЦД 1-го типу й бактеріальні кератити та 15 хворих на бактеріальні кератити без ЦД при першому зверненні до офтальмолога. Для порівняння використовували дані 14 здорових осіб. Крім стандартних, методи офтальмологічного дослідження включали бактеріологічне дослідження, флюоресцеїновий тест, оптичну когерентну томографію переднього відрізка ока, безконтактне дослідження чутливості рогівки. Рівень IЛ-1β, ІЛ-6 та ІЛ-10 у слізній рідині хворого та контрлатерального ока визначали за допомогою кількісного колориметричного імуноферментного аналізу з використанням наборів ІФА.
Description: Був проведений аналіз концентрації про- та протизапальних цитокінів у слізній рідині 17 хворих на ЦД 1-го типу й бактеріальні кератити та 15 хворих на бактеріальні кератити без ЦД при першому зверненні до офтальмолога. Для порівняння використовували дані 14 здорових осіб. Крім стандартних, методи офтальмологічного дослідження включали бактеріологічне дослідження, флюоресцеїновий тест, оптичну когерентну томографію переднього відрізка ока, безконтактне дослідження чутливості рогівки. Рівень IЛ-1β, ІЛ-6 та ІЛ-10 у слізній рідині хворого та контрлатерального ока визначали за допомогою кількісного колориметричного імуноферментного аналізу з використанням наборів ІФА.
URI: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18703
ISSN: 2309-8147
Appears in Collections:Кафедра прикладної механіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ophthalmadmin,+6-9.pdfРівень IЛ-1β, ІЛ-6 та ІЛ-10 у слізній рідині хворого та контрлатерального ока визначали за допомогою кількісного колориметричного імуноферментного аналізу з використанням наборів ІФА.287,71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.