Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18704
Назва: Дослідження впливу вод річки Десна на якість води річки Сула з урахуванням наявності ґрунтових вод
Автори: Коваленко, Світлана Андріївна
Пономаренко, Роман Володимирович
Кононович, В.Г.
Ключові слова: якість води
поверхневі водні об'єкти
ґрунтові води
пости спостереження
кореляційні залежності
хлориди
Дата публікації: 2-лис-2023
Бібліографічний опис: Коваленко С.А., Пономаренко Р.В., Кононович В.Г. Дослідження впливу вод річки Десна на якість води річки Сула з урахуванням наявності ґрунтових вод. Метрологічні аспекти прийняття рішень в умовах роботи на техногенно небезпечних об’єктах: матеріали Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених (2 листопада 2023 р.). Харків. 2023. С. 133-135.
Короткий огляд (реферат): Вода є невід’ємною складовою життя людини. Згідно зі статтею 1 Водного кодексу України поверхневі води – це води водних об’єктів, які знаходяться на земній поверхні, підземні води – це води, які розташовані нижче рівня земної поверхні. Запаси підземних та поверхневих вод, що є придатними для питного водопостачання, нерівномірно розподілені територією України. Однією з найбільш актуальних екологічних проблем сучасності є забруднення поверхневих водних об’єктів внаслідок техногенного навантаження на них. Постійний розвиток індустрії призводить до забруднення як поверхневих так і підземних вод. Відповідно до регіональних доповідей про стан навколишнього середовища областей України щорічно підприємствами до поверхневих водних джерел скидаються неочищені чи недостатньо очищені стічні води, що і слугує однією з причин їх забруднення. Україна належить до держав з недостатнім забезпеченням водними ресурсами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/18704
Розташовується у зібраннях:Кафедра прикладної механіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коваленко, Пономаренко, Кононович_Харків_2023.pdf315,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.