Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19281
Назва: Економічний механізм публічного управління в системі реформування та розвитку вищої освіти в Україні
Автори: Вавренюк, Сергій Анатолійович
Ключові слова: публічне управління
економічний механізм
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Національний університет цивільного захисту України
Бібліографічний опис: Вісник Національного університету цивільного захисту України : зб. наук. пр. – Х. : Вид-во НУЦЗУ, 2023. – Вип. 2 (19). – 542 с. – (Серія "Державне управління").
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена аналізу та вивченню економічного механізму публічного управління в системі реформування й розвитку вищої освіти в Україні. Було встановлено, що сучасний етап розвитку передбачає формування професійного ризикменеджменту в системі вищої освіти, який буде спроможний вирішити існуючі проблеми економічного механізму. Автор приходить до висновку, що сьогодні ми спостерігаємо у сфері вищої освіти великі глобальні, політичні та економічні виклики, які обумовлені загальносвітовою тенденцією й специфічними умовами сьогодення, що говорить нам про необхідність своєчасного та обґрунтованого аналізу таких викликів й ризиків, які є основою для розробки обдуманих і дієвих рішень для їх реалізації у державній освітній політиці. Ми можемо сказати, що вітчизняна вища освіта має значний запас міцності, який важливо не тільки зберегти, але й примножити. Сучасний етап розвитку передбачає формування професійного ризик-менеджменту у системі вищої освіти, так як сучасний інноваційний розвиток українських університетів і всієї освітньої системи може бути забезпечений тільки тоді, якщо ми будемо передбачати події, а не діяти у режимі реагування на ті або інші ризики. Ключові слова: система вищої освіти, економічний механізм, ризикменеджмент, заклад вищої освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19281
Розташовується у зібраннях:Кафедра пожежної і техногенної безпеки об'єктів та технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zbіrnik NUCZU_2023_2_19++.pdf5,37 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.