Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19312
Назва: Використання віртуальної реальності в підготовці керівників піротехнічних підрозділів ДСНС України
Автори: Макаров, Євген Олексійович
Гассієв, Сергій Дмитрович
Ключові слова: віртуальна реальность
ідготовка керівників піротехнічних підрозділів
Дата публікації: 30-лис-2023
Видавництво: м. Київ, вул. М. Шпака, 2, Інститут проблем реєстрації інформації НАН України.
Бібліографічний опис: Інститут проблем реєстрації інформації Національної академії наук України XXIII Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології та безпека» (ІТБ-2023)
Короткий огляд (реферат): У тезі обґрунтовується необхідність використання віртуальної реальності (VR) в підготовці керівників піротехнічних підрозділів ДСНС України. Показано, що VR дозволяє відпрацьовувати навички та стратегії в безпечних умовах, імітуючи реальні ситуації. Використання VR в підготовці керівників піротехнічних підрозділів дозволить підвищити їхню професійну підготовку та ефективність роботи.
Опис: Сучасна війна в Україні призвела до значного збільшення кількості вибухонебезпечних предметів на території країни. Це створює додаткові ризики для цивільного населення і вимагає від піротехнічних підрозділів ДСНС України підвищеної готовності до виконання завдань з розмінування. Сучасні боєприпаси часто містять в собі нові інноваційні технології, що ускладнюють процес розмінування. Це вимагає від піротехнічних підрозділів досконалих навичок, високого рівня професійності та розуміння новітніх методів та засобів виявлення та знищення вибухонебезпечних предметів. Сучасний підхід до підготовки керівників піротехнічних підрозділів передбачає поєднання теоретичного навчання з практичними тренуваннями. Однак реалістичні практичні сценарії із застосуванням вибухонебезпечних матеріалів можуть бути надзвичайно небезпечними, та іноді навіть неможливими для практичної реалізації без небезпеки для життя та здоров'я. У цьому контексті, VR виступає як потужний інструмент для забезпечення безпеки та ефективності навчання. VR дозволить підготуватися до можливих ситуацій, створюючи симульовані сценарії без реальних загроз.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19312
Розташовується у зібраннях:Кафедра піротехнічної та спеціальної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Програма_ІТБ-2023.pdf329,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.