Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19383
Назва: Дослідження процесів очищення міських стічних вод в системі споруд біологічного очищення «аеротенк-змішувач – вторинний відстійник»
Автори: Горносталь, Стелла Анатоліївна
Артем'єв, С.Р.
Бригада, О.В.
Ільїнський, О.В.
Рибалова, О.В.
Рейнвальд, Б.С.
Ключові слова: аеротенк-змішувач
вторинний відстійник
стічна рідина
біологічне очищення
активний мул
регенератор
захист навколишнього середовища
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: National University of Civil Defence of Ukraine
Бібліографічний опис: Technogenic and ecological safety, 14(2/2023)
Серія/номер: Technogenic and ecological safety, 14(2/2023);Р. 23-31
Короткий огляд (реферат): В роботі досліджено особливості процесу біологічного очищення в системі «аеротенк-змішувач – вторинний відстійник». Визначено фактори, які впливають на перебіг процесів, проведено експериментальне дослідження цього процесу. Після обробки результатів запропоновано моделі, які описують протікання процесу регенерації активного мула та безпосередньо процесу біологічного очищення стічних вод. Проаналізовано результати розрахунку, досліджено та проаналізовано взаємний вплив окремих факторів на перебіг процесу біологічного очищення. Отримані в роботі моделі дозволяють без проведення додаткових експериментів досліджувати процес регенерації активного мулу в залежності від концентрації мулу та його витрати, а також досліджувати процес очищення стічних вод з урахуванням їх характеристик (витрати, концентрації забруднень), дози мулу, що поступає з регенератора, концентрації розчиненого кисню. Запропоновані моделі доцільно використовувати для аналізу процесу біологічного очищення стічних вод в системі «аеротенк-змішувач – вторинний відстійник» та швидкого реагування на зміни, які відбуваються в процесі очищення. Це дозволить запобігти потраплянню недостатньо очищених стічних вод в водний об’єкт та зменшити їх негативний вплив на навколишнє середовище.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19383
Розташовується у зібраннях:Кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
23-31-Gornostal_Artemiev_Bryhada_Ilyinskiy_Rybalova_Reinvald.pdf702,3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.