Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19449
Назва: Державна політика у сфері технічного захисту інформації
Автори: Борисова, Лариса Володимирівна
Клочко, Анатолій Миколайович
Садковий, Володимир Петрович
Нікітіна, Людмила Олексіївна
Коломієць, Валерій станіславович
Ключові слова: державні інформаційні ресурси, державна політика у сфері технічного захисту інформації, захист інформаційних ресурсів, засоби технічного захисту інформації.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Національний університет цивільного захисту України
Бібліографічний опис: Вісник Національного університету цивільного захисту України : зб. наук. пр. (Серія "Державне управління").
Серія/номер: Вип. 2 (19);
Короткий огляд (реферат): У статті досліджуються питання наукової розробки проблеми державної політики у сфері технічного захисту інформації, питання організаційних, право- вих і технічних заходів захисту інформації. Сформульовані основні напрями ре- алізації державної політики щодо захисту державних інформаційних ресурсів в інформаційно-телекомунікаційних системах та шляхи виконання низки заходів відповідно до визначених завдань. Зазначено, що вимоги безпеки ідентифікуються систематичною оцінкою ризиків, які визначають відповідні управлінські дії та пріоритети управління ризиками інформаційної безпеки для забезпечення зни- ження ризиків до прийнятного рівня. Визначені принципи та основні напрями формування і проведення державної політики у сфері технічного захисту інфор- мації для унеможливлення реалізації загрози для інформації. Звертається увага на підготовку і видання відповідних нормативно-правових актів та нормативних документів з урахуванням міжнародного досвіду. Зроблено висновок, що забезпе- 430 чити безпеку комп’ютерної інформації в телекомунікаційній мережі неможливо, так як абсолютно захищена система непридатна для її використання, крім того не всі шляхи подолання безпеки реально відомі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/19449
ISSN: 2414-5858 (Print)
Розташовується у зібраннях:Кафедра управління та організації діяльності у сфері цивільного захисту

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zbіrnik NUCZU_2023_2_19++ (4).pdf5,37 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.